Skip to content

Handleiding: hoe gebruik je de e-Bike Veiligheidskoffer?

Door het kiezen voor een E-Bike Accu Veiligheidskoffer van C-Parts ben je er zeker van dat je de accu’s van jouw elektrische fiets veilig bewaart en oplaadt. Daarnaast voorkom je problemen mocht een van de accu’s alsnog in brand vliegen.

Hier vertellen wij jou hoe jij ervoor zorgt dat je de koffer op de juiste manier gebruikt.

De accu’s veilig in de koffer bewaren

Begin met het op de juiste manier van accu’s in de koffer leggen. Deze koffer biedt ruimte voor 2 accu’s die, als je twee accu’s erin wil bewaren, maximaal de volgende afmetingen per accu hebben: 47cm x 17cm x 12cm (LxBxH). Het tussenstuk tussen de accu’s is te verschuiven waardoor de maximale ruimte in de koffer 47cm x 34cm x 12cm is. Plaats nadat je de accu’s in de koffer hebt gelegd het tussenstuk tussen de accu’s.

Koffer met 2 E-Bike accu's

De accu’s veilig in de koffer opladen

Wil je de e-bike accu’s in de koffer opladen? Aan de voorkant van de koffer zit een ingang. Leidt de oplaadstekker hierdoorheen en sluit hem vervolgens aan op de accu.

Accu's die opgeladen worden in E-Bike Accu veiligheidskoffer
Ingang van de koffer voor de oplader.

Leg de de kussen boven op de accu’s zodat je ze niet meer ziet liggen. Doe tenslotte de koffer dicht. Nu zijn de accu’s goed beschermt!

Wil je meer weten over de voordelen van een E-Bike Accu Veiligheidskoffer? Je leest er hier meer over!

Bekijk de Veiligheidskoffer

Waar kun je de veiligheidskoffer met accu het beste bewaren?

Bewaar je jouw accu’s in je huis in de veiligheidskoffer? Leg deze dan altijd in de buurt van een rookmelder. Dit zorgt ervoor dat de rookmelder afgaat op het moment dat de accu in de koffer gaat roken, wat altijd de eerste fase van een accubrand is.

De brand zelf blijft, mits dat de koffer ongeopend blijft, altijd binnen de koffer.

Back To Top